Massage gun gebruiken

Massage gun gebruiken, hoe doe ik dat?

Een massage gun, misschien ken je het wel of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Een massage gun heeft een groot effect op het herstel van je spieren. Het apparaat kan zorgen voor een goede warming-up voor je training. De massage gun zorgt ervoor dat je spieren warm worden. Wat is een massage gun nu precies? En hoe gebruik je hem? Dat lees je hier:

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een handmatig toestel dat kloppende en trillende bewegingen uitvoert. Dit wordt uitgevoerd op het spierweefsel. Dit heeft vele voordelen: een verbeterde revalidatie wanneer er een blessure geweest is, minder snel de kans op stijve spieren na een goede workout, minder spanning en stress in het algemeen en een verbeterde bloedsomloop. Een apparaat dat de spieren masseert.

Voordelen van een massage gun

Een massage gun brengt verschillende voordelen met zich mee. Een daarvan is de blessurepreventie en het herstel. Na een inspanning hebben de spieren de tijd nodig om te herstellen. De hersteltijd kan zo tot 72 uur duren. Het belangrijkste doel van de massage gun is om de stijfheid te verminderen in het lichaam. De massage gun stimuleert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen uit de spieren af te voeren.

De massage gun heeft rillingen die tot diep in de spieren en het weefsel komen en daarom is het geschikt voor percussie therapie. De trillingen die bij de massage komen helpen om de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Dit houdt in dat de afvalstoffen in het lichaam sneller afgevoerd worden en dat de spieren meer en sneller hun voedingsstoffen krijgen.

Als het lichaam een laag zuurstofgehalte heeft dan wordt dit vaak goed gemaakt door een nieuwgevormd lactaat. Melkzuur wordt gemaakt. Dit komt vaak voor tijdens een intensieve training. Het gebruik van de massage gun voorkomt dit, omdat het masseren van de spieren helpt om melkzuur sneller af te voeren. Spierpijn kan hiermee zelfs voorkomen worden.

Massage guns helpen de spieren te ontspannen en de spanning die in het lichaam zit te verminderen. De bloedcirculatie in het lichaam wordt beter gemaakt door de trillingen en hierdoor kunnen zuurstof en voedingstoffen sneller naar de spieren worden vervoerd. Ook worden de afvalstoffen zo sneller afgevoerd. Een massage gun is dus goed voor de spieren en het gebruik is ook makkelijk te bedienen. Houdt de kop op de spieren en zet hem aan en voel hoe goed de massage gun zijn werk doet!