blij met bril

Niet blij als je niet weet dat je een bril nodig bent

Ouderdom komt met de jaren, waardoor je vaak niet altijd even snel doorhebt dat je lichaam achteruit is gegaan. Hierdoor denken oudere mensen wel eens dat ze dezelfde dingen kunnen doen die ze eerder gemakkelijk konden. Of denken ze er niet over na om eens een opticien binnen te lopen om hun ogen professioneel na te laten kijken.

Terwijl het vaak voorkomt dat een combinatie van bepaalde problemen gemakkelijk is op te lossen door juist wel een oogmeting te laten doen bij een opticien.

Hoofdpijn

Een veel voorkomende klacht is hoofdpijn. Het vervelende bij deze pijn is dat het niet zo eenvoudig vast te stellen waar de pijn vandaan komt. Mensen geven vaak dingen zoals het weer, te weinig gedronken en stress de schuld van hoofdpijn.

Ze denken dan ook een stuk minder snel dat deze pijn wellicht het gevolg is van het niet meer goed kunnen zien. Ook al is je zicht maar een klein beetje achteruitgegaan, het kan er toch voor zorgen dat je meer inspanning moet leveren om iets goed te kunnen zien.

Het knijpen met de ogen om beter te kunnen zien kan echter gemakkelijk verholpen worden door de juiste bril.

Wazig zien

Dit ongemak wordt wel een stuk sneller gekoppeld aan slechter wordende ogen. Al denkt men ook nog wel eens dat het komt doordat ze te lang achter de PC hebben gezeten of langdurig tegen de zon ingekeken hebben.

Als het dan vaker voorkomt blijkt het voor vele toch duidelijk te zijn dat een bezoekje aan de opticien waarschijnlijk niet voor niets zal zijn.

Leesproblemen die er eerder niet waren

Vooral bij het kijken van televisie of het lezen van het boek komen deze problemen naar voren. Waarbij er vaak te lang wordt gewacht om een van de mooie brillen uit te zoeken die er vandaag de dag bij de opticien verkrijgbaar zijn.

Meerdere brillen kopen tegenwoordig vaak niet meer nodig

Als het blijkt dat je een bril nodig hebt, kan het voorkomen dat je deze zowel voor veraf als voor dichtbij nodig hebt. In het verleden was men dan meteen een aardig bedrag kwijt om twee verschillende brillen aan te schaffen. Waardoor sommige mensen het zelfs bij één bril lieten zitten, terwijl ze er duidelijk wel twee nodig waren.

Maar tegenwoordig kun je een zo genoemde multifocale bril gebruiken voor zowel eraf als voor een leesbril. Het mooie is als je weet welke sterkte je nodig hebt, dat je deze gemakkelijk online kunt bestellen, waardoor je vaak ook nog een stuk goedkoper uit bent.