Tips om te stoppen met drinken

Veel mensen drinken meer alcohol dan gezond is voor hun lichaam. Een alcoholverslaving is dan ook een van de meest voorkomende verslavingen in ons land. Alcohol is enorm makkelijk om aan te komen, maar erg schadelijk voor het lichaam. Door de vele negatieve gevolgen van alcohol proberen veel mensen ook te stoppen met alcohol, maar dit is lastiger als de meeste mensen denken. In dit artikel geven je wat tips hoe jij kan stoppen met drinken.

Periode

Veel mensen vinden alcohol drinken enorm gezellig. Voor hen is het erg lastig om opeens te stoppen voor altijd. Het kan helpen om te besluiten om eerst een periode te stoppen. Wanneer je in deze periode de positieve gevolgen begint te merken kan je eenvoudiger besluiten om voor goed te stoppen.

Maak een planning

Het is bijna onmogelijk om zomaar te stoppen. Het is dan ook belangrijk om een planning voor jezelf te maken. Kies een goede begindatum en maak een plan. Noteen waarom je wilt stoppen en hou je minderingen bij. Ook kan het helpen om alle voor- en nadelen tussendoor te noteren.

Vraag hulp

Je omgeving is enorm belangrijk in de periode dat jij wilt stoppen. Wanneer je steeds alcohol aangeboden krijgt wordt de verleiding om te drinken erg groot. Het is dus handig om de mensen om je heen in te lichten over je keuze, zodat ze jou kunnen steunen in je proces.

Voor veel mensen is het minderen in alcohol prima te doen. Wanneer het jou niet lukt, dan is het tijd om professionele hulp te gaan zoeken. Zo kan je een afspraak maken bij een afkickkliniek om hulp op maat te krijgen.